Over ons

 

In 1927 richt George Deleersnyder ons overgrootvader het bedrijf bouwonderneming Deleersnyder op, met als hoofdactiviteit de uitvoering van metselwerken. Met de steekkar, als enig transportmiddel, met stelling en materiaal te voet richting Kortrijk of dergelijke was toen geen uitzondering. In 1938 kon George het “koeplekske” zoals dat indertijd werd genoemd, overkopen van zijn vader, onze betovergrootvader. Dus reeds sedert 1938 zit het bedrijf op de huidige locatie, die metertijd uitgebreid en verbouwd is.

Net zoals wij nu, was ons overgrootvader gebeten door de passie van het bouwen en verbouwen. Het bedrijf groeide uit tot een vaste waarde in Deerlijk en omstreken.

Mede door het aansterken van de onderneming met de komst van de 3 zonen. Remi start op zijn 14 de in de fabriek maar hield het na een week al bekeken en begon bij zijn vader in de bouw, later hield hij zich vooral bezig met de technische kant, offertes werfopvolging, vorderstaten enzovoort. Ook Jozef voelde zich goed in de bouw, en was eerder de fijne metser, de vele sierschouwen in de Deerlijkse huiskamers bevestigen dat. Gerard begon na het afstuderen aan de academie ook in het bedrijf en hield zich vooral bezig met de administratie, boekhouding, personeelszaken en dergelijke meer.

Ondertussen kwam de derde generatie zijn opwachting maken, eerst Geert in 1974 en 2 jaar later Philippe. Op termijn beide als ploegbaas en even gedreven als hun vaders. Zij konden meedrijven op de ervaring van Remi, Gerard & Jozef. Op het moment dat Remi aan zijn pensioen dacht sloeg het noodlot toe, ieder was verrast bij het vroege overlijden van Remi in 1984. Dit was een harde dobber om te verwerken.

Geert nam de taak van zijn pa over, en samen met Gerard, waar hij een grote steun aan had op gebied van zaken doen, deelden zij het bureauwerk op zoals voordien met Remi. Gerard naderde ook de 60 en er werd onderhandeld naar de toekomst toe, hoe dat best geregeld kon worden. Uiteindelijk kwamen zij tot het besluit een nevenfirma op te richten bvba bouwbedrijf Geert & Philippe. Dit bedrijf ging van start in okt 1989.

In augustus 1990 sloeg het noodlot opnieuw hard toe, Gerard overleed even onverwacht als Remi 6 jaar daarvoor. Daardoor stonden Geert & Philippe voor de moeilijke keuze. Verder werken met hun nieuw bedrijf, of het oude overnemen met de ca 12 werknemers in dienst. Er werd geopteerd om met bvba Bouwonderneming Deleersnyder verder te werken. Ook nu werden vele projecten tot een goed einde gebracht, de woningbouw was de hoofdactiviteit, van kleine bescheiden woningen tot riante villa’s en kleine appartementsbouw en vele verbouwingen.

Tijdens de vakanties kwam de 4° generatie als jobstudent al eens proeven van het leven in de bouw. In oktober 2000 start Steven als eerste van de 4° generatie . Hij studeerde af aan het VTI Kortrijk en net als zijn vader en grootvader, wilde hij direct op de werf staan en alles leren van de ervaren bouwvakkers. Na een opleiding als bachelor bouw  te Aalst, begint Kristof in 2006 in het bedrijf. We werken ons allebei op van metserdiender tot metser tot werfleider, en in 2011 nemen we dezelfde beslissing als indertijd Geert en Phillipe, om zelf een firma op te richten naast de bestaande firma. Op 1 maart 2011 richten we DSKBouw op. Met de ervaring van de eerste 3 generaties, en de nieuwe wind van de jonge garde zorgen we dat elk project goed verloopt.

Bouwen of verbouwen

Aarzel niet om ons te contacteren!
Wij maken volledig vrijblijvend een prijsofferte voor u.

Contacteer ons